Prajitura cu visine si bezea

de Rocsi in Prajituri, 6 Noi 2010 | 18818 vizualizari

 

A iesit foarte buna...

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 180 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 cana zahar
  • 280 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 castronel visine fara samburi
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei
Punem laptele si esenta de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie.
La urma adaugam doua albusuri batute spuma cu un praf de sare si coaja de lamaie. Le incorporam cu o paleta.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 37/25 cm, turnam compozitia, o nivelam. Asezam visinele din loc in loc.
Dam tava in cuptorul incins, pentru circa 25 de minute.
Intre timp, batem cele 5 albusuri spuma cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura din cuptor, asezam bezeaua deasupra, o intindem uniform si o introducem iar la cuptor pentru 5-10 minute, pana este coapta bezeaua.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o portionam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu visine sau cirese